''Zabranjeno voce''

Wednesday, February 29, 2012

''Zabranjeno voce''


Sigurno ste gledali istoimenu seriju na Prvoj (bivsi Fox). Ne treba puno objasnjavati tematiku, mislim da je potpuno jasna. Ali da li je to moguce? Mislim da jeste. Obicno ljudi kazu ''zaljubio/la se u pogresnu/og'' nije ok, ali eto, dogodilo se. Ljubav je teska, bolna, lepa, nepredevidiva ali ona u isto vreme mora biti zdrava!
Lepo je biti zaljubljen, a jos lepse voleti. Kazu da zaljubljenost traje 3. god.,  a sta je ono posle? Ljubav ili navika? E to morate sami da otkrijete. Ako strast jos uvek traje onda ste zaljubljeni, a  ako ona onako tinja, cas je ima cas ne, onda ste, dragi moji, upali u naviku.
Da li vam se desilo da se zaljubite u ''zabranjeno voce''? Jeste sigurno! Da li ste bili uporni ili ste odustali? Pali ste u ocaj? Ljubav je jaka ali nema perspektivu. Razmislite dobro da li je to vredno vasih suza i zivaca. Ako jeste, onda se upustite, a ako nije, onda odustanite. Bice vam lakse...
Da bi uopste nekom pruzili ljubav prvo moramo voleti samoga sebe. A kako voleti sebe? Najprostiji primer je kada debela osoba koja ne pada u ocaj zbog tezine kaze sebi "ja volim i prihvatam sebe i svoje telo onakvom kakav/a sam" i niko mu ti nista ne moze. To se zove samopouzdanje. Nadam se da ste shvatili.
E sad sta kada se ljubav gasi, sta onda? Sami odlucite jer samo vi to znate. Savet: nemojte slusati okolinu, ona gresi, slusajte srce i mozak- oni vas sigurno nece izneveriti!

V. vas Caca

0 comments :

Post a Comment