Bitange i Sponzoruse

Wednesday, March 7, 2012

Bitange i Sponzoruse




''Ja sam Ceza'' rec je svake male devojcice koja stoji u maminim stiklama, obucena u roze haljinicu sa zlatnom krunom na glavi. Od malena ceka svog princa na belom konju, a na kraju zavrsi sa zabom, figurativno receno. I to onom zelenom, krastacom. Odnosno, dobila je Bitangu.


Nekada su nase bake bile zrtve provodadzisanja i udavale se bez ljubavi, niko ih nista nije pitao, cuti i trpi. Upoznavali su se po vasarima, gde su majke gurale cerke u oro, pored momaka koji su obicno imali dosta njiva, stoke i dr. Svako je hteo da mu se cera dobro uda. Da li vam ovo lici na nesto? Da, danasnje sponzoruse (bez mama :P ) Obicno ih definisu kao devojke koje nisu imale dobre odnose sa oce u svakom smislu te reci. Traze nekog starijeg i iskusnijeg koji ce mi predstavljati mirnu luku, utociste i sigurnost, koju nisu imale kao male. Veci znacaj im ima novac, ali necemo sada o tome.
Sa druge stane imamo bitange koji danas voze besna kola, imaju svoj biznis, zenu decu i po nekoliko ljubavnica, u prevodu bitange. Zakljucujem da danas nemamo vise ni prenceza ni princeva...zamenile su ih sponzoruse i bitange!

Moja zelja: neka ponovo svetom zavladaju princevi i princeze, a bitange nek ostanu tamo gde im je i mesto....u bajkama!

0 comments :

Post a Comment