Najlepsi period naseg zivota

Tuesday, March 13, 2012

Najlepsi period naseg zivota





Secate se kad ste bili mali, onih najlepsih godina, kada ste mogli sve i svasta i moguce i nemoguce? :P To su za mene najlepsi dani zivota... Od jutra do mraka na ulici punoj dece razlicitog uzrasta, zmurke, jurke, vriska dreka... Cuvanje macica i kucica punih buva, pravljenje kucica, bunkera i sl.  Tada smo naucili mnogo toga, proziveli ujede insekata, batine, prve poljupce... Sta je ono sto nam je najupecatljivije? Evo nekih mojih odgovora:

1. Secam se da sam bila pravi harambasa, uvek bila prva za nestasluke i ideje. :) Sada se sve promenilo, stidljivost je ucinila svoje. :P
2. Prijateljstva koja su se ugasila. Veoma bolna i teska vremena su iza nas, neki su se odselili, neki su se naljutili (bez razloga) ali sve je to zivot. 
3.Bili smo bezbrizni. Barem nismo sami razmisljali sta cemo i kako cemo, drugi su to cini za nas (mama i tata), a na nama je samo bilo da pokazemo prstom i bilo bi nase. 
4. Znali smo da je ceo svet na nasoj strani. Cim bi nam neko podviknuo (bilo koji roditelj) odmah bi se neko javio da nas brani, bilo kakva da je steta u pitanju, polomljen prozor, pokradene cigle, zgazeno cvece...
5. Svako leto je bilo rezervisano za nas, uvek sa novim projektom, da li je to bilo kradja papira iz obliznje fabrike, pravljenje kucice od stare olupine automobila, kuvanje ''paprikasa'' za sve clanove druzine, izigravanje tajnih agenata...

Uvek se sa suzama u ocima setim tog perioda, a kako i ne bi, to su bile susne godine. Koliko se god nasi roditelji mucili (secamo se da je u to vreme bio rat u Bosni) mi to nismo osetili, jednostavno niko nam nista nije mogao.Secam se da smo svi tada bili slozni, nije bilo razlike, svi smo se drzali zajedno, bili smo braca i sestre. Zauvek ce ostati tako, za vjek i vjekova!!! 



 VOLIM VAS! For: Marta, Kaca, Nela, Naja, Simka, Jeca, Nikola, Nikolica, Misa, Pera,  Sava, Milena, Milica, Deni i Damir.

0 comments :

Post a Comment