caca

Sunday, July 1, 2012

Šta si ti umislio?

Odmah da se ogradim, text nije moj, ali je kao stvoren za mene! :)

Sediš kod kuće i čekaš da ti se javi. Već si našla neki izgovor da ne izađeš sa društvom (zbog njega), taman si se istuširala, sredila i čekaš da se javi. Dosadilo ti je već i da mu pišeš po ne znaš ni sama koji put prva. Trenutno se suzdržavaš i odmičeš telefon od sebe. Ali vreme prolazi i ništa se ne dešava. Otvaraš frižider i uzimaš omiljenu poslasticu nadajući se da će se javiti taman kada je pojedeš, ali ni tada ništa. I onda se u tebi nešto prelomi i sastaviš mu poruku od koje će mu se sigurno zavrteti glava, iskaljuješ sav svoj bes, u njegovim očima ispadaš očajna, u svojim paćenica, kad bolje pogledaš ne znaš šta je gore, a on te još grubo pita šta smaraš, šta se bezveze toliko nerviraš i zar se baš ceo tvoj svet vrti oko njega, pa tek se našao sa društvom, ne može odmah da ode.
Onda pokušaš da mu objasniš da je sve to u redu, ali da je mogao bar da se javi, ali pričati nešto takvom muškarcu – nije to kao da pričaš zidu, ne. Zid se ni ne pravi da te sluša. Više je to kao da pričaš sa kerom koji te pažljivo gleda i blesavo trepće, ali niti te razume, niti ti odgovara. I onda, kao i svakoj drugoj glupavoj devojci, dosadi ti čitava ta polemika, popustiš i vrlo brzo kao da se ništa nije dogodilo.
I za par dana opet ista priča, opet ispadneš glupa. On opet ispadne šmeker. Ti opet sediš sama, on opet pijanči sa društvom. Devojko, probudi se!
Za ove tipove važi ona poznata izreka: "Svi su isti"
Postoji još jedan interesantan slučaj. To je kada imaš dečka ženskaroša, prevaranta (da ne kažem i foliranta, nekako se podrazumeva). Prevari te prvi put, usledi raskid, brišeš suze, na Facebooku srceparajuće pesme, statusi, neka svi znaju da si namagarčena. Dva dana kasnije, posle stotine njegovih poruka pokajanja, otrcanih rečenica na koje padaš samo zaljubljena ti, opraštaš mu. I možda bih i zažmurila, da ovde ne počinje početak tvog mučenja. Jer obično je ovo samo prvi slučaj u nizu. Ti kod kuće spavaš u njegovom duksu i misliš kako i on negde ljubi tvoju sliku, a on ljubi neku slučajnu prolaznicu kojoj verovatno ni ime ne zna.
I evo nas na istom! Opet ispadneš glupa. On opet ispadne šmeker. Ti opet sediš sama, on te opet vara jer je nezreo, pokvaren i ne može da bude srećan s jednom devojkom. Devojko, probudi se!
I još hiljade slučajeva kada muškarac nervira, a kada trpimo. Takvi muškarci to svakako ne zaslužuju. Zato, ukoliko su deo vaših života, lagano ih izbacite, jer život je samo jedan i treba ga provesti s onim pored koga smo srećni i ko se trudi da nas usreći. Koliko puta sam čula od svojih prijateljica rečenicu: “Ali sve sam mu pružila, ništa nije morao da traži sa strane, sve je imao sa mnom”. E, vidiš, to je i problem, previše mi pružamo, previše se trudimo, a nekada to ne valja. Ovi prikriveni šmekeri, nepopravljivi ženskaroši i ostali glumci, dozvolimo im da odrastu. Osmeh na lice, štikle na noge, mlade i lepe – pravo u provod! Ima mnoštvo toga u današnjem svetu što može da nas preokupira i upotpuni. A hvala Bogu, ima i normalnih muškaraca koji čekaju na nas. Još kada uhvatiš za ruke najbolje prijateljice i shvatiš da su one uvek tu za tebe, prava uteha i radost, i kada neka toplina ugreje tvoje telo, shvatićeš koliko ponekad gubiš vreme s pogrešnima i zapostavljaš voljene. Čvrsto ćeš ih zagrliti i doneti čvrstu odluku. U tom trenutku više niko neće moći da te vrti oko malog prsta i ceo svet će biti tvoj.

No comments:

Post a Comment