Recept za Cheese Cake
foto:pinterest.com
Znam da svi ovo volite i da je u poslasticarničama veoma skup, pa ga sada uz pomoć mog recepta možete lako napraviti i kod kuce. :) Prijatno!
Recept za Cheese Cake ( Čiz kejk ):
Potrebno:
Za koru
- 350 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera
- 150 ml mleka
Za krem
- 500 gr posnog sira – Ella
- 2 čaše kisele pavlake
- 100 gr šećera
- 30 gr želatina
- kesica šećera od vanile
- 1 žumance
Za fil
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
Okrugli pleh obložiti papirom za pečenje. Umutiti plazma keks, puter i mleko. Obložite dno pleha.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. Želatin razmutite u 10 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.
U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se prohladi sipati preko krema.
Hladiti u frižideru barem 4 sata.
Prijatno!
Znam da svi ovo volite i da je u poslasticarničama veoma skup, pa ga sada uz pomoć mog recepta možete lako napraviti i kod kuce. :) Prijatno!
Recept za Cheese Cake ( Čiz kejk ):
Potrebno:
Za koru
- 350 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera
- 150 ml mleka
Za krem
- 500 gr posnog sira – Ella
- 2 čaše kisele pavlake
- 100 gr šećera
- 30 gr želatina
- kesica šećera od vanile
- 1 žumance
Za fil
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
Okrugli pleh obložiti papirom za pečenje. Umutiti plazma keks, puter i mleko. Obložite dno pleha.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. Želatin razmutite u 10 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.
U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se prohladi sipati preko krema.
Hladiti u frižideru barem 4 sata.
Prijatno!
0 comments :
Post a Comment