Lice i nalicje doba informatike

Saturday, March 10, 2012

Lice i nalicje doba informatike






Imformacioni sistemi su nam priblizili ceo svet i omogucili komunikaciju bez ogranicenja sto se geografske udaljenosti tice. Poslovnom svetu otvorene su nesludjene mogucnosti narocito za ispitivanje trzista i plasman robe (ako samo pogledamo grupe na fejsu). Ali svaka medalja ima 2 strane: svet nam je na ekranu, a postali smo tudji sa onima sa kojima treba da budemo najblizi. 
Otudjenost postaje socioloski problem savremenog drustva. Sve je veci znacaj imanja profila na FB ili Twitter-u, to vam je danas Licna karta, deco moja! :) Nema vise onih stidljivih pogleda, saputanja na uvce, ponekog Sms-a i sl. Niko nikom ne prilazi na ulici danas. Kad vide devojku, lepo obucenu i nasminkanu na ulici kazu ''vidi ovu napucanu'', a  bas takvi nemaju smelosti da joj pridju. Zato momci manite se mobilnih telefona i interneta! To su masine bez duse, topline i mirisa, neka prodadi hemija na prvi pogled, a ne prvi twitt ili like! pridjite i upoznajte devojku, njenu fizicku lepotu i dusu. 
Porazavajuce je to koliko mladih ljudi danas samuje! Zasto? Pa lakse je sedeti kuci za kompjuterom neko izaci u setnju, realno! Mnogi su u kucnim ljubimcima pokusali da ublaze nedostatak ljubavi i drustva. Ne obmanjujte se! Druzite se i zivite punim zivotom. Radujte se svakom novom danu i ne brinite se za sutra, ono ce samo brinuti za sebe. :) 

V. Vas

0 comments :

Post a Comment