Home » All posts
Saturday, April 20, 2013
Saturday, March 30, 2013
Posao u najavi
March 30, 2013 ALEKSANDRA
Monday, March 18, 2013
Wednesday, March 13, 2013
Paperwallet
March 13, 2013 ALEKSANDRA
Na ideju da napravim novčanik od papira došla sam pošto mi je isti ukraden. Probajte i vi :)
Ako i vi želite da imate novčanik od papira, možete ga napraviti veoma lako. Najpre pripremite
- papir
- makaze
Tuesday, March 12, 2013
Američke palačinke
March 12, 2013 ALEKSANDRA
POTREBNO VAM JE
-dve i po šoljice brašna,
-trećina šoljice šećera,
-kesica praška za pecivo,
-malo soli,
-2 šoljice mleka,
-2 jaja,
-trećina šoljice ulja
foto:pinterest.com
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i malo soli, pa sve lepo izmešajte. Dodajte žumanca, mleko, ulje i dobro umutite, čvrsto umutite belanca i lagano umešajte u testo. tiganj dobro zagrejte i podmažite i sipajte veću kutlaču mase, da dobijete baš debelu palačinku, i pecite. Okrenite je kada se na gornjoj strani pojave mehurići.
Prijatno :)
Život ide....
March 12, 2013 ALEKSANDRA
Još je u svim mojim snovima...
Sve se tuge zbroje pa me grizu...
Bože, da je barem blizu...
Šta ostane posle duge veze? Tuga, čemer, jad... prolaze dani sa kišom ili bez nje, teško je, ponekad preteško da se vratiš na pravi kolosek. Puno je pitanja ali je jedno ključno: Da li ga još uvek voliš? On tebe?
Mnogi koji su se zabavljali i po nekoliko godina umesto brakom završilo je raskidom.
Sve u svemu ako ne postoji fluid u vezi, onda ta veza od početnog stadijuma polako prelazi u naviku. Naviknete jedan na drugog posle dužeg vremena ustalite neke svakodnevne šeme i to je to. Samo to nije ljubav, već navika.Da li je navika loša ili dobra stvar? Navika je zasigurno i kod ljudi koji su već u braku ili ne. Što bi moj tata rekao on i mama su kao najbolji drugovi koji su jedno drugom podarili najlepše trenutke u životu i ništa ih ne može rastaviti. :)
Znači ipak je u pitanju ljubav, ona prava, čista i duboka.....a kad mi dodješ ti..................
Friday, September 21, 2012
Dragi dnevnice...
September 21, 2012 ALEKSANDRA
Kako nastaviti dalje, kuda poci... iako je svaki kraj novi pocetak...ali pocetak cega? Srece ili patnje? Vi birate. Ako shvatite da je zivot jedan i da ne postoji sudbina vec je sve predodredjeno vasim mislima, onda vam je valjda jasno da vi kreirate vasu buducnost. Da svojim mislila i ubedjenjima. Ako, onako iz srca, pozelite da se ponovo zaljubite, da dobijete ono sto hocete, da volite i budete voljeni to cete i dobiti. Samo verujte u to. Jeste da ce biti teskih trenutaka, mozda posustanete, pokleknete, ali verujte, zakon karme je kao i svaki drugi (uzmimo cak i Marfija u obzir :) ). Tu je ceka vas iz coska. :)
Ja na primer, nikada nisam verovala u sve gte stvari ali kada me je stiglo ''crno cudo'', jednostavno su mi te stvari postale nekako jasnije i skroz logicne. Zapamtite vi ste odgovorni za sve ono sto vam se dogadja. Samo vi, niko drugi.
V. vas
Saturday, September 8, 2012
Kajanje i oprost
September 08, 2012 ALEKSANDRA
„Kada krivite druge, vi predajete sopstvenu moć, jer prebacujete odgovornost za svoja osećanja na nekog drugog. Ljudi u vašem životu se možda ponašaju na način koji izaziva pojavu negativnih odgovora u vama. Međutim, oni nisu ti koji su ušli u vaš um i stvorili prekidače koji su okinuti. Preuzeti odgovornost za sopstvena osećanja i reakcije znači ovladati sopstvenom ’sposobnošću da se odgovori’. Drugim rečima, vi učite da svesno napravite izbor umesto da naprosto odreagujete.
„Praštanje predstavlja nezgodan i zbunjujuć koncept za mnoge ljude, ali znajte da postoji razlika između praštanja i prihvatanja. Oprostiti nekome ne znači da vi prihvatate ponašanje te osobe! Čin opraštanja odigrava se u vašem umu. On nema nikakve veze sa tom drugom osobom. Istinsko opraštanje znači da ste se oslobodili bola. To je naprosto čin u kom vi sami sebe oslobađate od negativne energije koje ste se čvrsto držali po sopstvenom izboru.“
Pohovani sladoled
September 08, 2012 ALEKSANDRA
Potrebni sastojci:
1 kg sladoleda od vanile
-brašno
-2 jajeta
-1/4 šolje mleka
-prezle
-ulje
Način pripreme:
Umutite jaja i sjedinite ih s mlekom. Kašikom za sladoled oblikujte kugle od duboko zamrnutog sladoleda. Brzo ih uvaljajte u brašno, uronite u jaja i mleko, dobro uvaljajte u prezle i vratite u zamrzivač da se ponovo stegnu. U tiganju zagrejte veću količinu ulja i kratko pecite kugle, dok prezle ne porumene. Ocedite ih od masnoće (u cediljki ili na papirnom ubrusu) i poslužite prelivene topljenom čokoladom.
Prijatno!