Saturday, April 20, 2013

Missy


Modni dodaci rucne izrade
 

 
Ako zelite da za svaku priliku imate unikatan nakit rucne izrade, preporucujem nakit iz kolekcije Missy koji mozete poruciti preko page-a: Missyzajecar.

Nakit je izradjen od raznih vrsta perlica, metalnih elemenata, polu dragog kamenja i td. Moguca je izrada svih modela iz albuma u kombinaciji bolja, ukrasa, perlica po vasoj zelji. 
Na teritoriji Nisa i Zajecara moguca je licna dostava. 
Za ostala mesta slanje je post expressom, a troskove postarine snosi kupac.

Saturday, March 30, 2013

Posao u najavi


Da li ste se ikad zapitali pred neki intervju za posao, praksu ''Boze pa sta ce me pitati?''? Naravno da jeste. Bitno je samo da budete opusteni i svoji, govorite odvazno i iskreno, to je najbitnije. Iz mog iskustva samo pazljivo slusajte pitanja i pre svakog ostavite 3-4 sekunde pre nego sto krenete da blebecete. :)



Obucite se pristojno, za zene su ipak najbolje pantalone, ne uske, najbolje da to bude crno bela kombinacija, a sto se tice muskaraca to bi bilo odelo kao i uvek. Blaga sminka, a sto se cipela tice, pogodne su neke sa niskom petom (bez 12 cm). 

Ako pre toga niste poslali motivaciono pismo i cv, onda ih obavezno ponesite. Neretno se desi da posle prvog imate jos nekoliko intervjua kako krugovi za izbor teku. Na prvom mestu, informisite se o kompaniji, njenoj delatnosti, ciljevima, uspesima. Uglavnom sve to cete pronaci na Internetu.

E sad sto se tice pitanja verovatno cete imati neka od sledecih:

''Ukratko nam se predstavite''
 
 ''Zasto ste izabrali bas nasu kompaniju?''

''Kakve su vam kvalifikacije?''

''Kako funkcionišete pod pritiskom?''

''Sta je za vas najveći izazov?''

''Kako podnosite poraz?''
 
 ''Koja su vaša očekivanja?''

''Kako vidite sebe profesionalno za 5 godina? 10 godina?''


Nadam se da sam vam bila od pomoci. Samo opusteno i budite svoji. :)

Wednesday, March 20, 2013

Monday, March 18, 2013

Wednesday, March 13, 2013

Paperwallet







Na ideju da napravim novčanik od papira došla sam pošto mi je isti ukraden. Probajte i vi :)










Ako i vi želite da imate novčanik od papira, možete ga napraviti veoma lako. Najpre pripremite
  • papir
  • makaze
a zatim pratite sledeće uputstvo:

Tuesday, March 12, 2013

Američke palačinke


POTREBNO VAM JE

-dve i po šoljice brašna,
-trećina šoljice šećera,
-kesica praška za pecivo,
-malo soli,
-2 šoljice mleka,
-2 jaja,
-trećina šoljice ulja
                                                        foto:pinterest.com


Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i malo soli, pa sve lepo izmešajte. Dodajte žumanca, mleko, ulje i dobro umutite, čvrsto umutite belanca i lagano umešajte u testo.  tiganj dobro zagrejte i podmažite i sipajte veću kutlaču mase, da dobijete baš debelu palačinku, i pecite. Okrenite je kada se na gornjoj strani pojave mehurići.

Prijatno :)

Život ide....


... preboljeti se mora, a još ga volim sve do bola...
Još je u svim mojim snovima...
Sve se tuge zbroje pa me grizu...
Bože, da je barem blizu...
 



 Šta ostane posle duge veze? Tuga, čemer, jad... prolaze dani sa kišom ili bez nje, teško je, ponekad preteško da se vratiš na pravi kolosek. Puno je pitanja ali je jedno ključno: Da li ga još uvek voliš? On tebe?
Mnogi koji su se zabavljali i po nekoliko godina umesto brakom završilo je raskidom.
Sve u svemu ako ne postoji fluid u vezi, onda ta veza od početnog stadijuma polako prelazi u naviku. Naviknete jedan na drugog posle dužeg vremena ustalite neke svakodnevne šeme i to je to. Samo to nije ljubav, već navika.Da li je navika loša ili dobra stvar? Navika je zasigurno i kod ljudi koji su već u braku ili ne. Što bi moj tata rekao on i mama su kao najbolji drugovi koji su jedno drugom podarili najlepše trenutke u životu i ništa ih ne može rastaviti. :)

Znači ipak je u pitanju ljubav, ona prava, čista i duboka.....a kad mi dodješ ti..................


Friday, September 21, 2012

Dragi dnevnice...


Haha, poznato? Pade mi na pamet da pisem malo o onome sto ostane posle ljubavi. Odlicnu recenicu je rekla Sara Dz. Parker u jednoj epizodi Sex & Grad-a ,, Da li uopste mozes da oprostis, ako ne mozes da zaboravis?'' Ako se zamislite malo i jeste u pravu. Kako oprostiti prevaru, samar, ruznu rec.. Mozda jeste tesko i nemoguce ali je izvodljivo. Sto vise mucite sebe, bice vam gore. A, da li je to ono sto zelite? Jos nekoliko sati ili dana razmisljanja?  U nekom od predhodnih textova sam pisala o prastanju, procitajte i zapamtite. :)

Kako nastaviti dalje, kuda poci... iako je svaki kraj novi pocetak...ali pocetak cega? Srece ili patnje? Vi birate. Ako shvatite da je zivot jedan i da ne postoji sudbina vec je sve predodredjeno vasim mislima, onda vam je valjda jasno da vi kreirate vasu buducnost. Da svojim mislila i ubedjenjima. Ako, onako iz srca, pozelite da se ponovo zaljubite, da dobijete ono sto hocete, da volite i budete voljeni to cete i dobiti. Samo verujte u to. Jeste da ce biti teskih trenutaka, mozda posustanete, pokleknete, ali verujte, zakon karme je kao i svaki drugi (uzmimo cak i Marfija u obzir :) ). Tu je ceka vas iz coska. :)

Ja na primer, nikada nisam verovala u sve gte stvari ali kada me je stiglo ''crno cudo'', jednostavno su mi te stvari postale nekako jasnije i skroz logicne. Zapamtite vi ste odgovorni za sve ono sto vam se dogadja. Samo vi, niko drugi.

V. vas

Saturday, September 8, 2012

Kajanje i oprost


Sigurno ste se nekada u zivotu pokajali zbog necega. Evo ja jesam, sto sam upravo pojela bananicu, a kao ne jedem slatko :)
Elem, sta je to kajanje, sta nas navodi na duboka razmisljanja na tu temu. Uvek se pitamo ZASTO? Ah, ta famozna rec...

 Odlomak iz knjige JA TO MOGU- Lujze Hej
    „Kada krivite druge, vi predajete sopstvenu moć, jer prebacujete odgovornost za svoja osećanja na nekog drugog. Ljudi u vašem životu se možda ponašaju na način koji izaziva pojavu negativnih odgovora u vama. Međutim, oni nisu ti koji su ušli u vaš um i stvorili prekidače koji su okinuti. Preuzeti odgovornost za sopstvena osećanja i reakcije znači ovladati sopstvenom ’sposobnošću da se odgovori’. Drugim rečima, vi učite da svesno napravite izbor umesto da naprosto odreagujete.

    „Praštanje predstavlja nezgodan i zbunjujuć koncept za mnoge ljude, ali znajte da postoji razlika između praštanja i prihvatanja. Oprostiti nekome ne znači da vi prihvatate ponašanje te osobe! Čin opraštanja odigrava se u vašem umu. On nema nikakve veze sa tom drugom osobom. Istinsko opraštanje znači da ste se oslobodili bola. To je naprosto čin u kom vi sami sebe oslobađate od negativne energije koje ste se čvrsto držali po sopstvenom izboru.“ 

Nadam se da sam vam malo pojasnila znacenje kajanja i prastanja. Da bi ste vi lakse ziveli i osecali se opusteno, naucite prvo da prastate, onako iz srca jer samo tako mozeete da nastavite da zivite. 
U knjizi ''Koliba'' (Vilijem Pol Jang) to prastanje objasnjava na nacin da osoba koja vam je ubila dete, nije to uradila iz svoje zelje vec iz svoje bolesti i da kao takvoj VI joj morate oprostiti da bi VI nastavili da zivite normalnim zivotom...koliko god bol bio neizdrziv.

Sto se tice kajanja, to vam je djavolja rabota. Usresredite svoje misli  na zadatu temu, ulazite polako u zacarani krug iz kojeg se tesko danima izlazi...Razmatrate svati potez, svaki cin te drame...Ali ako u jednom trenutku shvatite da su sva razmiljanja uzaludna i da (mozda) nista ne nozete da promenite, prihvatite to kao nesto sto je tako moralo da se desi. Jednostavno prihvatite to. Recite to sebi glasno ako treba i 100 puta dok vam ne udje u podsvest. Iz podsvesti sve to polako ulazi u svest samo ako dovoljno puta to sebi ponovite i prihvatite.

evo sta wikipedia kaze http://hr.wikipedia.org/wiki/Pokora.

Nadam se da ce vam ovaj text barem malo pomoci.

Ljubim Vas


Pohovani sladoled



 Potrebni sastojci:

1 kg sladoleda od vanile
-brašno
-2 jajeta
-1/4 šolje mleka
-prezle
-ulje


Način pripreme:

Umutite jaja i sjedinite ih s mlekom. Kašikom za sladoled oblikujte kugle od duboko zamrnutog sladoleda. Brzo ih uvaljajte u brašno, uronite u jaja i mleko, dobro uvaljajte u prezle i vratite u zamrzivač da se ponovo stegnu. U tiganju zagrejte veću količinu ulja i kratko pecite kugle, dok prezle ne porumene. Ocedite ih od masnoće (u cediljki ili na papirnom ubrusu) i poslužite prelivene topljenom čokoladom.
Prijatno!