Tuesday, December 22, 2015

Monday, December 14, 2015

Wednesday, May 6, 2015

Web dan 2015








Manifestacija pod nazivom Web dan se po 3. put održava u Boru sa ciljem edukacije mladih o web preduzetništvu. Traje 2 dana (16. i 17.5), s tim što je prvi dan (16.5) dan edukacije sa predavačima iz oblasti marketinga, menadžmenta, weba i bloga, a drugi dan (17.5) zamišljen kao izlet do zlotske pećine. Za webnoć je zadužen beogradski bend koji će svirati u klubu Darkwood nedaleko od Doma Kulture u kome se manifestacija održava.

Iz ličnog iskustva znam da je ovo pravo mesto na kojem možete da naučite iz prve ruke o osnovama web preduzetništva - istinite priče i teški počeci sa puno ulaganja i truda. U protekle 2 godine, mogli smo da čujemo dosta od ,,znamenitih ljudi sa web-a,, tako da znanja i praktičnih saveta neće manjkati ni ove god. O predavačima možete pročitati na ovom linku http://webdan.rs/#predavaci

O celoj manifestaciji kao i načinu prijave na isti (prijave su besplatne i obavezne) možete naći na ovom linku http://webdan.rs 

Vidimo se u Boru. :)



Thursday, April 30, 2015

Tuesday, April 28, 2015

Monday, April 27, 2015

Letnja poslastica sa jagodama I grčkim jogurtom


Kombinacija namirnica je fenomenalna sa letnje dane. Pratite slike I napravite ukusnu uzinu. Napomena: jagode meljite u blenderu ili ih jednostavno rukama zgnjecite. Puslice smrvite rukama I samo pospite preko jagoda I jogurta. Jogurt koji sam ja koriatila je Dukato grcki tip jogurta I fenomenalan je. Živeli

Sunday, April 26, 2015

Thursday, March 12, 2015

Brze mekice


Gotove za pet minuta!
foto: domacirecepti.net foto: domacirecepti.net
Sastojci:
300 ml jogurta
200 ml kisele pavlake
2 cela jaja
1 kašičica + ako želite slane onda još jedna
merila sam brašno i potrošila sam 725 gr sa posipanjem površine
10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )
Priprema:
Jogurtu dodati pavlaku, so  i jaja, pa dobro umutiti žicom.
Dodati brašno ( 400 gr ) i prašak za pecivo i opet umutiti, varjačom.
Dodavajući postepeno ostatak brašna, oko 300 gr umesiti mekano i glatko testo.
Odmah testo prebaciti na radnu površinu koju ste posuli brašnom i oklagijom razvući na debljinu 5 – 10 mm i iseći u pravougaonike. Svaki zaseći po sredini malo da dobiju oblik mekike.
Odmah staviti ulje da se zagreje, taman će za to vreme mekike da odstoje.
Spuštati u vrelo ulje mekike i peći ravnomerno sa obe strane. Posle prve ture najjaču vatru smanjiti da ne bi ostale ture pečenja gorele.
U posudi u kojoj pečete mekike potrebno je da bude ulja “prst ipo” visine.

Friday, January 9, 2015

Tuesday, January 6, 2015