Wednesday, January 6, 2016

Friday, December 25, 2015

Tuesday, December 22, 2015

Monday, December 14, 2015

Wednesday, May 6, 2015

Web dan 2015








Manifestacija pod nazivom Web dan se po 3. put održava u Boru sa ciljem edukacije mladih o web preduzetništvu. Traje 2 dana (16. i 17.5), s tim što je prvi dan (16.5) dan edukacije sa predavačima iz oblasti marketinga, menadžmenta, weba i bloga, a drugi dan (17.5) zamišljen kao izlet do zlotske pećine. Za webnoć je zadužen beogradski bend koji će svirati u klubu Darkwood nedaleko od Doma Kulture u kome se manifestacija održava.

Iz ličnog iskustva znam da je ovo pravo mesto na kojem možete da naučite iz prve ruke o osnovama web preduzetništva - istinite priče i teški počeci sa puno ulaganja i truda. U protekle 2 godine, mogli smo da čujemo dosta od ,,znamenitih ljudi sa web-a,, tako da znanja i praktičnih saveta neće manjkati ni ove god. O predavačima možete pročitati na ovom linku http://webdan.rs/#predavaci

O celoj manifestaciji kao i načinu prijave na isti (prijave su besplatne i obavezne) možete naći na ovom linku http://webdan.rs 

Vidimo se u Boru. :)



Thursday, April 30, 2015

Tuesday, April 28, 2015

Monday, April 27, 2015

Letnja poslastica sa jagodama I grčkim jogurtom


Kombinacija namirnica je fenomenalna sa letnje dane. Pratite slike I napravite ukusnu uzinu. Napomena: jagode meljite u blenderu ili ih jednostavno rukama zgnjecite. Puslice smrvite rukama I samo pospite preko jagoda I jogurta. Jogurt koji sam ja koriatila je Dukato grcki tip jogurta I fenomenalan je. Živeli

Sunday, April 26, 2015

Thursday, March 12, 2015

Brze mekice


Gotove za pet minuta!
foto: domacirecepti.net foto: domacirecepti.net
Sastojci:
300 ml jogurta
200 ml kisele pavlake
2 cela jaja
1 kašičica + ako želite slane onda još jedna
merila sam brašno i potrošila sam 725 gr sa posipanjem površine
10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )
Priprema:
Jogurtu dodati pavlaku, so  i jaja, pa dobro umutiti žicom.
Dodati brašno ( 400 gr ) i prašak za pecivo i opet umutiti, varjačom.
Dodavajući postepeno ostatak brašna, oko 300 gr umesiti mekano i glatko testo.
Odmah testo prebaciti na radnu površinu koju ste posuli brašnom i oklagijom razvući na debljinu 5 – 10 mm i iseći u pravougaonike. Svaki zaseći po sredini malo da dobiju oblik mekike.
Odmah staviti ulje da se zagreje, taman će za to vreme mekike da odstoje.
Spuštati u vrelo ulje mekike i peći ravnomerno sa obe strane. Posle prve ture najjaču vatru smanjiti da ne bi ostale ture pečenja gorele.
U posudi u kojoj pečete mekike potrebno je da bude ulja “prst ipo” visine.