Home » All posts
Thursday, March 12, 2015
Brze mekice
March 12, 2015 ALEKSANDRA
Gotove za pet minuta!
foto: domacirecepti.net
300 ml jogurta
200 ml kisele pavlake
2 cela jaja
1 kašičica + ako želite slane onda još jedna
merila sam brašno i potrošila sam 725 gr sa posipanjem površine
10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )
Priprema:
Jogurtu dodati pavlaku, so i jaja, pa dobro umutiti žicom.
Dodati brašno ( 400 gr ) i prašak za pecivo i opet umutiti, varjačom.
Dodavajući postepeno ostatak brašna, oko 300 gr umesiti mekano i glatko testo.
Odmah testo prebaciti na radnu površinu koju ste posuli brašnom i oklagijom razvući na debljinu 5 – 10 mm i iseći u pravougaonike. Svaki zaseći po sredini malo da dobiju oblik mekike.
Odmah staviti ulje da se zagreje, taman će za to vreme mekike da odstoje.
Spuštati u vrelo ulje mekike i peći ravnomerno sa obe strane. Posle prve ture najjaču vatru smanjiti da ne bi ostale ture pečenja gorele.
U posudi u kojoj pečete mekike potrebno je da bude ulja “prst ipo” visine.
Friday, January 9, 2015
Dekupaz kutijica
January 09, 2015 ALEKSANDRA
Napravite sami brzo I lako lepu kutiju za nakit.
Potrebna vam je drvena kutijica (ja uzela kod kineza od bambusa za 7o din), tempera, salveta po vasem izboru, lepak za drvo I zavrsni sjaj za dekupaz.
Pratite korake I saljite mi vase ruzultate :)
Monday, December 29, 2014
Sunday, December 14, 2014
Thursday, November 13, 2014
Domaća Nutela
November 13, 2014 ALEKSANDRA
Niko nece odbiti ovu fantastičnu poslasticu.
Recept za domaću Nutelu prilično je jednostavan, a imaćete skoro 1.5 litar ovog slatkog zadovoljstva. Napravite sami Nutelu ( bez aditiva!) i obradujte svoju decu.
Domaća Nutela. Recept:
– 1 litar mleka
– 200 gr kvalitetnog putera (maslaca)
– 6 kašika brašna
– 6 kašika kakao u prahu
– 200 gr šećera u prahu
– 1 jaje
– 200 gr lešnika
Priprema:
* Lešnik sitno sameljite ili iseckajte u blenderu (sto sitnije – to bolje)
* Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu
* U to dodajte pola litre mleka i jaje, dobro promešajte
* Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i dovedite do ključanja
* U ključalo mleko, stalno mešajući, dodajte prethodnu smesu
* Dodajte lešnik, promešajte.
* Smanjite vatru i stalno mešajte dok se smesa ne zgusne
* Sklonite sa šporeta, dodajte puter (maslac) i promešajte
* Kad se ohladi – promešajte sa mikserom. Preručite u tegle.
Stavite u frižider da prenoći.
Uživajte u svojoj poslastici!
Subscribe to:
Posts
(
Atom
)