Kako da napravite domaći eurokrem :)
Potrebni sastojci:
14 kašika brašna
300 g putera na sobnoj temperaturi
3 jajeta
6 kesica vanilin-šećera
1 l mleka
500 g šećera
70 g kakao praha ili istopljene crne čokolade
Priprema:
Brašno sipajte u suvu šerpu i pržite uz stalno mešanje na tihoj vatri, da ne promeni boju, vec da ostane belo, a da dobije miris lešnika.
U drugu činiju penasto umutite puter, dodajte jaja i vanilin-šećer, uz stalno mešanje na tihoj vatri, da malo prokrčka, par minuta pa ga ostavite da se prohladi.
Šećer potopite u mleko i mešajte da se istopi.
Kada se sve ohladi, brašno izmešajte sa puterom, jajima i vanilin-šećerom i dodajte u mleko, zatim sve izmutite mikserom. Sjedinjenu masu podelite na dva dela, tako da u jedan deo sipate kakao ili čokoladu. U činiju istovremeno sipajte obe mase, tako što u jedan kraj sipate smeđi, a u drugi beli fil.
0 comments :
Post a Comment